Je bent hier: Home \ Cosmetische tandheelkunde ?

Cosmetische tandheelkunde ?

Een mooie lach en / of witte tanden geeft u zelfvertrouwen. Cosmetische tandheelkunde helpt u een mooi gebit en daarmee een mooiere lach te krijgen. Onze lach drukt het meest duidelijk uit wie we zijn en hoe we over anderen en onszelf denken. Helaas vermijden veel mensen breeduit lachen omdat ze vinden dat hun gebit niet mooi is. Kijkt u eens om u heen hoeveel mensen hun hand voor hun mond houden of hun lippen op elkaar houden bij het lachen. Vaak blijkt het gebit hen ergernis te geven. Veel mensen draaien bij het lachen hun hoofd weg en ook achter een snor schuilt regelmatig iets onregelmatigs.

gallery/upload-header-witte-tanden

Cosmetische tandheelkunde helpt mensen hun lach te verfraaien.

Veelmensen zien dit soort behandelingen als puur cosmetisch, cosmetisch tandartsen zien de behandeling als een onderdeel van zowel tandheelkundige- , als algemene gezondheidszorg. De lach draagt bij aan iemands unieke uitstraling. De lach speelt dan ook een belangrijke rol in iemands zelfbeeld en zijn of haar interactie met de wereld. 

Cosmetische tandartsen hebben als doelstelling: te streven naar de fraaiste en duurzaamste oplossingen voor het gebit met zo min mogelijk weefselbeschadiging. Daarmee willen zij uw gebit uw leven lang behouden met als dank een tevreden lach. 
Let wel op, alleen in samenwerking met u kunnen zij dit doel bereiken. Gelukkig blijkt dat het hebben van een mooier gebit ook ervoor zorgdraagt dat u uw gebit beter gaat schoonhouden. 

Cosmetische tandheelkunde vergt een zekere mate van specialisatie en veel ervaring van een tandarts om tot mooie en duurzame resultaten te kunnen komen. Een cosmetisch tandarts kan veel aan uw lach veranderen zonder pijn te doen. Meestal doet hij dat door de stand , kleur of vorm van tanden te veranderen. Verbeteringen die hij bijvoorbeeld maakt door te bleken of door kunsthars te plakken, meestal pijnloos, meestal in één zitting. 
Verbeteringen die hij ook met porseleinen schildjes kan maken, in dat geval in twee zittingen. 
In veel gevallen kunt u al van te voren bekijken hoe het resultaat ongeveer wordt,zodat u van te voren weet wat er mogelijk is.